Team

Even voorstellen: Floris Siegelaar, fysiotherapeut, manueel therapeut, dry needling en KISS Syndroom specialist. 

In november 1977 ben ik de praktijk, hier op de Velserstraat, gestart. Daarvoor werkte ik in een particuliere praktijk in Amsterdam. Daar werkte ik met plezier, maar toch wilde ik het op mijn eigen manier doen; de mens zien als geheel en niet slechts als klant. Ik heb twee jaar de opleiding haptonomie gedaan om daar meer inzicht in te krijgen. 

In 1986 ben ik afgestudeerd als manueel therapeut en mijn aandacht gaat zeker uit naar wervelkolom gerelateerde problemen, maar ook klachten van de extremiteiten hebben mijn aandacht. Veel plezier beleef ik aan post operatieve revalidatie, zoals na een total hip of voorste kruisbandelastiek. 

Dry Needling zie ik als een effectieve aanvulling bij de behandeling van klachten. 

Het belangrijkste is echter: "leer het mij zelf te doen " ( Montessori ). Wat kan ik zelf aan mijn klachten doen en hoe kan ik klachten voorkomen. 

Naast het werk in de praktijk ben ik tot augustus 2017 werkzaam geweest op de Hogeschool van Amsterdam bij de opleiding "fysiotherapie".

Even voorstellen: Saskia Pauel, fysiotherapeut en afgestudeerd CIOS sportdocent en Dry needling specialist. 

Sport en bewegen is mijn passie en het menselijk lichaam fascineert mij. Naast fysiotherapeute ben ik al jarenlang als sportinstructrice/Pilatesdocente werkzaam. Ik weet daarom als geen ander hoe belangrijk bewegen is en hoe vervelend het is als u hierin beperkt bent. Lichaam en geest vormen voor mij één geheel. Zijn deze niet in balans dan kunnen blessures ontstaan die u beperken in uw functioneren. Dat is het moment dat ik u kan helpen en begeleiden naar herstel. Dit is een proces dat ik samen met u doe!

De laatste jaren heb ik mij onder andere gespecialiseerd in Dry needling. Naast het volgen van diverse cursussen ben ik ook actief betrokken bij het begeleiden van nieuwe cursisten. Bij Dry needling wordt een acupunctuurnaald in de aangedane spier(en) ingebracht wat vaak direct resulteert in pijnvermindering én verbeterde mobiliteit in de betrokken spieren en gewrichten. Ik heb met Dry needling veel goede resultaten geboekt! Bent u getriggerd? Bel gerust om een afspraak te maken.

Specialisaties: Dry needling, medical taping, Mulligan concept, bekkenpijn.

Even Voorstellen: Anne

Ik ben in 2016 afgestudeerd aan de "European School for Physiotherapy, een onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam. Vanaf mijn jeugd heb ik altijd veel gesport, vooral hockey. Dat doe ik nog steeds met veel plezier. Ik weet dus hoe een kleine blessure of pijnklacht een grote beperking kan zijn om er honderd procent voor te gaan. In mijn ervaring moet een lichaam goed in balans zijn om optimaal te kunnen presteren. Naast alle fysieke aspecten weegt ook het mentale deel zwaar bij veel klachten. 

Als specialisatie heb ik de opleiding dry needling gedaan. In de toekomst wil ik graag nog een master gaan doen binnen de fysiotherapie, maar een keuze voor welke ik ga heb ik nog niet gemaakt.